Carousel (musical)

Infotaula d'arts escèniquesCarousel

Modifica el valor a Wikidata
Tipusobra dramaticomusical Modifica el valor a Wikidata
CompositorRichard Rodgers Modifica el valor a Wikidata
Lletra deOscar Hammerstein II Modifica el valor a Wikidata
LlibretistaOscar Hammerstein II Modifica el valor a Wikidata
Llenguaanglès Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació19 juliol 1945 Modifica el valor a Wikidata
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Premis(1997) Premi Grammy del Saló de la Fama Modifica el valor a Wikidata
Personatges
PersonatgesBilly Bigelow (en) Tradueix, Julie Jordan (en) Tradueix, Carrie Pipperidge (en) Tradueix, Enoch Snow (en) Tradueix, Nettie Fowler (en) Tradueix, Jigger Craigin (en) Tradueix, Louise Bigelow (en) Tradueix i The Starkeeper (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
SolistaJohn Raitt i Jan Clayton Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0190291 Letterboxd: carousel-1967 IBDB: 2419 TMDB.org: 463692
Musicbrainz: 7ef1832d-1876-4435-85f1-2de0c958457e Modifica el valor a Wikidata

Carousel és el segon musical de l'equip de Richard Rodgers (música) i Oscar Hammerstein II (llibre i lletres). El treball de 1945 va ser adaptat de l'obra de 1909 de Ferenc Molnár, Liliom, que transplantà el seu entorn de Budapest cap a la costa de Maine. Es tracta d'una història d'amor entre Billy Bigelow, el treballador d'una atracció de cavallets y una molinera, Julie Jordan, la qual cosa posa en perill els seus treballs. Per poder ajudar a Julie i el seu fill no nascut, tracta de dur a terme un robatori, que va malament. Malgrat tot, se li dona la possibilitat de fer les coses bé. Una línia de trama secundària s'ocupa de la treballadora de molins Carrie Pipperidge i el seu romanç amb l'ambiciós pescador Enoch Snow. L'espectacle inclou les conegudes cançons "If I Loved You", "June Is Bustin 'Out All Over" i "Never Walk Alone". Richard Rodgers va escriure més tard que Carousel era el seu favorit de tots els seus musicals.

Després de l'espectacular èxit dels primers musicals de Rodgers i Hammerstein, Oklahoma! (1943), la parella va buscar col·laborar en una altra peça, sabent que qualsevol obra resultant es compararia amb Oklahoma!, molt probablement desfavorablement. Inicialment eren reticents a buscar els drets a Liliom; Molnár havia rebutjat el permís per adaptar l'obra en el passat, i el final original era considerat depriment per al teatre musical. Després d'adquirir els drets, l'equip va crear un treball amb llargues seqüències de música i va fer que el final fos més esperançador.

El musical va requerir una modificació considerable durant les proves fora de la ciutat, però una vegada que va obrir a Broadway el 19 d'abril de 1945, va ser un èxit immediat amb els crítics i el públic. Carousel inicialment feu unes 890 actuacions i va duplicar el seu èxit al West End el 1950. Tot i que mai no ha aconseguit tant èxit comercial com Oklahoma!, la peça ha estat repetida repetidament i s'ha registrat diverses vegades. Una producció de Nicholas Hytner va tenir èxit el 1992 a Londres, el 1994 a Nova York i en gira. El 1999, la revista Time va anomenar Carousel el millor musical del segle xx.


From Wikipedia, the free encyclopedia · View on Wikipedia

Developed by Tubidy